Lassú közlekedés

Egy olyan témát szeretnénk körüljárni, amely sokak számára ismeretlen lehet az etetőhajónkkal kapcsolatban; a lassú közlekedést.

Etetőhajónk fő sajátosságai közé tartozik, hogy hatalmas tartalékerővel rendelkezik. Ezzel a tartalék erővel nem azért rendelkezik az etetőhajónk, hogy ő legyen a leggyorsabb a horgásztavakon. Többek közt akkor elengedhetetlen egy horgász számára, amikor hosszabb távra kíván horgászni, vagy amikor az időjárás megköveteli (erős hullámok), ezen felül – például – egy horgászverseny során, ahol az idő az ellenfele tud lenni.

Felhasználóink visszajelzései alapján számos törekvést tettünk annak érdekében, hogy etetőhajónk könnyen kezelhető legyen; megalkottunk két üzemmódot – “Horgász / Sport üzemmód” -, amely közül választható az etetőhajó végsebessége (és a hozzá automatikusan alkalmazkodó kormánylapátmozgás). Ez az üzemmód a távirányítóról vezérelhető ki/be kapcsolható, a felhasználók számára nem jár programozási / beállítási kötelezettséggel.

Normál használat során (amikor minden tényező kedvező számunkra) a “Horgász üzemmód” segít abban, hogy az etetőhajó könnyedén kezelhető legyen; végsebessége lecsökken (teljes gázadással sem léphető túl), és a kormánylapátmozgás finomabbá válik, elősegítve az irányítást. Az üzemmód során az etetőhajó hangja halk, és a végsebessége maximum az általunk beprogramozott szintet érheti el (amelynek a pontos értéke egyénileg meghatározható).

Amikor a feltételek megkívánják, akkor a ’Sport üzemmód’ használata során elérhetővé válik számunkra, hogy az etetőhajó végsebessége megnövekedjen, és a tartalékerejét kihasználjuk. Használata során a kormánylapát mozgása lassabb, és nem tud kitérni nagy szögben (a hirtelen irányváltás elkerülése miatt és a kezelhetőség érdekében). Ebben az üzemmódban használva sem ajánlott – soha – az etetőhajó teljes végsebessége. Az üzemmód használatát csak abban az esetben ajánljuk, amikor ténylegesen szükségünk van rá.

Minden felsorolt tudnivaló mellett a fontos szempont / előnye az erőnek, mégpedig a takarékosság. Ha etetőhajónkat legtöbbször ’Horgász üzemmódban’ használjuk, akkor a maximális kapacitásának hányadosát használja csak fel, kedvező az etetőhajó „fogyasztása”, és így eredményezhető a 8 km–es hatótávolság – egy feltöltéssel.

Csapatunk elhatárolódik azoktól a tevékenységektől, amelyekkel egy horgásztavon kellemetlenségeket okozhatnak; mind horgásztársaink, mind a környezet számára. Minden horgász számára átadjuk az információt; az etetőhajó nem „játékhajó”!