Gyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.)

Az alábbiakban megválaszoljuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket etetőhajónkkal kapcsolatban

Mi az az etetőhajó?
Az etetőhajó egy olyan távirányítós munkaeszköz, amely horgászok számára lett kifejlesztve. Szükségessége, hogy szereléket és etetőanyagot tudjon bejuttatni egy pontos (kijelölt) helyre anélkül, hogy vízre kelljen szállni más egyéb eszközzel (csónak, ladik, stb.)
Miben különbözik a Ventus Carpo a többi etetőhajótól?
A Ventus Carpo etetőhajó egy kézzel készített egyedi etetőhajó. Előnye, hogy ellenáll minden időjárási viszontagságnak, így a feladatát egy viharos időben, nagy hullámokban (amikor más lehetőség nem nyílik a vízre szállásra) is képes teljesíteni.
Miből készül az etetőhajó teste?
Az etetőhajó teste 5 réteg poliészter gyantából készül. Előnye, hogy a nem gyúlékony, a napon, meleg hatására (normalizált körülmények közt) sem történik vele semmilyen anyaggyengülés, ellenáll a használat során előforduló rezgéseknek/vibrációknak.
Hogy képes a szereléket viharos időben, nagy hullámokban bejuttatni a kijelölt „célállomásra”?
Az etetőhajó a legmodernebb (brushless – kefe nélküli) motorral van felszerelve, amely teljesítményének köszönhetően több mint 40 km/h-ás sebességre is képes. Az etetőhajó teste a hatalmas légkamrája miatt „elsüllyeszthetetlen”, kialakítása pedig képes a vízen való kiváló stabilitást eredményezni.
Mért van szükség ekkora sebességre?
Az etetőhajó nagy teljesítményére/tartalékerejére (sebességére) csak és kizárólag abban az esetben van szükség, ha az időjárási viszonyok okából létrejött hullámok átlépése döntő fontosságú.
Az etetőhajóval lassan is lehet közlekedni?
Természetesen igen. A távirányító karjaival lehet szabályozni az etetőhajó sebességét, a minimum sebessége 0,5 km/h.
Milyen akkumulátorokkal van felszerelve?
A lehető legkorszerűbb, ún. „Li-Po” akkumulátorokkal van felszerelve. Előnye, hogy nagy üzemidőre képes, és gyorsan feltölthető.
Mekkora a hatótávolsága és mekkora távolságot lehet megtenni az etetőhajóval egy feltöltéssel?
A hatótávolsága; 500 méter. Az etetőhajó üzemideje a felhasználóját illeti (a terhelés növelésével arányosan csökken üzemideje). A hozzávetőleges/átlagos távolság, amelyet meg lehet tenni vele ~ 8 km-re tehető.
Az etetőhajó megtekinthető/kipróbálható személyesen?
Természetesen igen, a személyes megtekintésre/kipróbálásra Dunaújvárosban, egy magántavon nyújtunk lehetőséget, egy előre egyeztetett közös időpontban.
Az etetőhajóhoz jár garancia?
Az etetőhajóra 3 év teljeskörű garanciát, míg az etetőhajó kiegészítőire 1 év garanciát biztosítunk. A garancia függvénye az etetőhajó és eszközeinek rendeltetésszerű használata.
Milyen felszereltséggel kapható az etetőhajó?
Az etetőhajóhoz jár egy hajótartó állvány, 2 db akkumulátor, egy intelligens akkumulátortöltő és egy távirányító.
Lehet "extra felszereltséggel" vásárolni?
Igen, szinte minden alkatrésze/tartozéka rendelhető nagyobb teljesítményű formában is. A “Termékek” menüpontban találhatóak információk a felszereléseket, a kiegészítőket és az alkatrészeket illetően.
Az etetőhajó szerelhető halradarral?
Igen, rendelhető halradarral szerelt verzió is. A halradarral szerelt verzió (a kiválasztott csomag alapárán kívül) 30.000 Ft költséget kíván. A halradar (Toslon típusú) megvásárolható közvetlenül tőlünk is, amelyre a partnercégünk 1(+1) év garanciát biztosít.
Az etetőhajóhoz és a távirányítóhoz rendelhető táska is?
Igen, az etetőhajóhoz rendelhető egyedi, vízhatlan anyagból készült táska is, amely az etetőhajó méreteihez lett tervezve.
Milyen színben elérhetőek az etetőhajók?
Az etetőhajó alsó (fekete) színe állandó. A felső része szabadon választható, a Galériában található színek közül.
Mennyi ideig tart az etetőhajó elkészülése a megrendelés pillanatától?
A megrendelés pillanatában pontos információval szolgálunk megrendelője iránt. Az etetőhajót minimum 3 hét elkészítési idő illeti abban az esetben, ha a megrendelés előtt nincs egy etetőhajó sem a gyártási folyamatokban.
Mire használható az autopilot rendszer?
Az autopilot egy olyan GPS koordinátákon alapuló automatikus rendszer, amely segítségével célpontokat (összesen 99+1 db-ot) menthetünk el tavakon. Aktiválásával az etetőhajót (etetőanyaggal és szerelékkel) a célpontba juttatja, amelynek köszönhetően pontosabbá válhat etetésünk. Kedvezőtlen időjárás, és nagy távolság esetén manuálisan ez a pontosság nem elérhető.

Az autopilot működéséről bővebben: https://ventuscarpo.hu/termekek/autopilot