Az etetőhajó alsó részén megtalálható hajócsavar védő több tényező terén is biztonságot nyújt:

  • emberi védelem
  • fizikai behatás (pl. fadarab)
  • hínár
  • úszó damil

A tervezés során fontos kritérium volt, hogy azok az etetőhajók, amelyek hajócsavar védővel készülnek, azok ugyanolyan menettulajdonsággal bírjanak (pl. stabilitás), továbbá az 1 feltöltéssel megtehető távolság se csökkenjen. Tartóssága érdekében anyaga rozsdamentes (saválló), nem alumínium. Kialakításának köszönhetően az eseti szervizelés elvégezhető anélkül, hogy az eszköz el kellene távolítani helyéről.

A damil feltekeredésével kapcsolatos jelenség kapcsán fontos leszögezni, hogy azon alkalmakkor, amikor menet közben haladunk el a vízen úszó damilon, ebben az esetben nem létezik olyan külső védőeszköz, amely 100%-ban megakadályozhatja a damil feltekeredését. Ennek oka a menet közben keletkező szívóerő, és a vízen úszó hajszálvékony damil, amely a legapróbb résen keresztül képes bejutni és feltekeredni a hajócsavar és az etetőhajó tengelye közé. Abban az esetben nyújt biztos védelmet (a damil szempontjából), ha esetlegesen a saját damilunkra futnánk rá (ebben az esetben a damil feszes, nem tekeredik fel), vagy ha nem a damil végződésén haladunk keresztül.

Ennek ellenére, a jelenség elkerülésére a lehető legnagyobb eséllyel akkor kerül sor, amennyiben az érintett etetőhajó el van látva hajócsavar védővel. Ha ez a probléma mégis előfordul, akkor bárki számára segítséget nyújt szervizünk, ahol – időpont egyeztetéssel – akár a helyszínen megvárhatja, amíg munkatársaink biztonságosan elvégzik a damil eltávolítását és pótolják az esetlegesen megsérült teflon tömítőgyűrűt.

Minden megrendelt, és általunk már legyártott etetőhajót (utólag) is lehetőség nyílik hajócsavar védővel felszerelni. Az utólagos szereléshez nem szükséges átalakítás, és nem szükséges plusz költség fizetése sem.

A hajócsavar védelméhez felszerelt eszköz összege: 8.000.- Ft